Juridische ondersteuning voor mkb-bedrijven

Aangenaam. Wij zijn Van Braak Bedrijfsjuristen. Meesters in de juridische ondersteuning van mkb-bedrijven. Van een snelle vraag over een contract tot de complete juridische begeleiding van een overname; we hebben de expertise in huis voor al uw zakelijke vraagstukken met een juridisch randje. Niet voor niets fungeren we bij veel bedrijven als huisjurist. Wat we vaak terughoren? Dat onze werkwijze verrassend nuchter is. Met snelle, praktische oplossingen in begrijpelijke taal. En dat we een stuk betaalbaarder zijn dan een advocatenkantoor, zonder dat u inlevert aan kennis en kwaliteit. Wat kunnen we voor u betekenen?

Mr. M. (Marius) Rebel is in 2017 gestart met Van Braak Juristen. Daarvóór heeft hij 14 jaar als advocaat gewerkt, waarvan 10 jaar onder de naam Rebel & Meure  advocaten. Marius heeft specialisatieopleidingen gevolgd op het gebied van ondernemingsrecht, contractenrecht, bouwrecht en bedrijfsovernames. 

 

 

 

Mr. C. (Christiaan) Rooseboom is in 2020 gestart bij Van Braak Juristen. Hij heeft daarvoor ruime ervaring opgedaan als jurist, onder andere bij vakbonden en een  werkgeversorganisatie. Christiaan is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, contractenrecht en ondernemingsecht en heeft daarvoor verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder de Beroepsopleiding voor Bedrijfsjuristen.  U kunt ook bij Christiaan terecht voor kwesties met betrekking tot onderwijsrecht. 

 

 

 

Waarom bedrijven graag met ons werken

  • Ondernemersmentaliteit: Moeilijk doen als het makkelijk kan? Dat is niet onze stijl. Ons juridisch advies is kort en krachtig en gericht op de meest doelgerichte oplossing. Met kleine facturen voor kleine vragen. Wel zo prettig!
  • Zakelijke focus: We houden ons uitsluitend bezig met juridische vraagstukken van bedrijven. Door die zakelijke focus kunnen we u beter, sneller en efficiënter helpen dan allround juristen en advocatenkantoren.
  • Sterk netwerk: We staan stevig op eigen benen, maar delen een kantoor met de accountants, fiscalisten en financieel specialisten van Van Braak Accountants. Extra expertise is dus altijd dichtbij.

Verschil tussen een advocaat en een bedrijfsjurist

We horen het u denken. Een advocaat ken ik. Maar een bedrijfsjurist? Goed punt. Onze juristen houden zich net als advocaten bezig met juridische zaken. Het enige verschil: wij procederen alleen als het écht nodig is. In plaats daarvan richten we ons liever op het voorkomen van juridische problemen voor uw bedrijf, bijvoorbeeld met behulp van goede overeenkomsten en slimme adviezen. Onze bedrijfsjuristen houden net als advocaten hun vakkennis bij. Sterker nog: we zitten vaak naast elkaar in de bijscholingsbanken. U kunt dus rekenen op dezelfde, professionele juridische ondersteuning. Maar dan met een vriendelijker prijskaartje.